Dag 1; Ridderkerk - Puerto del Rosario
Om 05.00u loopt de wekker af! Na een ontbijtje laden we de bagage in de auto en rijden we even over 06.00u naar Brendon die ons naar Rotterdam Airport zal brengen. Hij neemt de auto mee naar huis en haalt ons dan aan het einde van de vakantie weer op. Er is nagenoeg geen verkeer op de weg, zelfs niet op de van Brienenoordbrug, dus we zijn in no-time op het vliegveld. We laden de koffers en handbagage tassen weer uit, zwaaien nog even naar Brendon en gaan dan naar de incheck. Er staat een rij, maar er zijn ook 3 balies open, dus we zijn snel aan de beurt. We mogen 20kg pp aan ruimbagage meenemen, maar beide koffers komen niet boven de 15kg uit. Geen probleem dus. De volgende stop is Starbucks. Het is koffietijd! Twee café Americano, een plak lemon cake voor Benny en bananabread voor Anja. De vakantie kan beginnen.
Boarden start om 08.00uur dus we zijn keurig op tijd bij de gate.
De Tui Boeing 737Max staat al op ons te wachten.
Als het boarden start wordt er omgeroepen dat er een probleem is met de septic tank, of eigenlijk heeft het bedrijf wat dat ding leegzuigt een probleem. Hoe dan ook de tank kan niet geleegd worden op R'dam Airport wat betekent dat er tijdens de vlucht niet of slechts minimaal gebruik gemaakt kan worden van de toiletten. Nu zijn we, inclusief de tussenstop op Lanzarote, 6 uur onderweg naar Fuerteventura dus de crew adviseert om nog maar even te gaan nu het nog kan. Zo'n beetje de hele rij die klaar stond om in te stappen draait zich om en begeeft zich naar de toiletten. Better safe than sorry, zullen we maar zeggen. Als we eenmaal aan boord zijn blijkt het allemaal toch wel mee te vallen, de tank is nog lang niet vol en iedereen kan toch gewoon gaan wanneer hij/zij moet. Das toch fijn! Doeiii...
Benny koopt koffie bij de 1e service ronde (op dit soort vluchten is er niets meer gratis) en Anja houdt het bij haar watertje. Er is geen entertainment, geen film om te kijken dus. Benny luistert naar muziek op zijn telefoon en Anja leest een boek. Fijn ook die drie stoelen naast elkaar... Benny zit voor het raam, Anja in het midden en aan het gangpad zit een mevrouw. 4 armleuningen voor 3 stoelen, je zou denken dat dat wel genoeg is. Huhheh, Benny gebruikt er 2 en de dame naast Anja gebruikt er ook 2 waardoor Anja haar armen soort van bij elkaar gevouwen op schoot heeft. De dame links ligt ook nog te tukken en haar tas ligt inmiddels tussen Anja haar voeten in. Haha, heerlijk dit! Als de crew voor de 2e ronde langskomt met de trolley nemen we allebei een waldkornbol met sla, kaas en tomaat en Benny neemt er nog een koffie bij. Keurig op tijd landen we op Lanzarote.
Bijna 3/4 van het vliegtuig stapt hier uit, wij kunnen blijven zitten. Als de nieuwe lading vakantiegangers, die nu naar huis gaan, ingestapt zijn spotten we nog een bekende uit Ridderkerk. We maken even een praatje en als ze vragen hoe onze vakantie was (zij gaan immers naar huis) is het best lekker om te zeggen dat die van ons nog moet beginnen. Het is slechts een kwartiertje vliegen naar Fuerteventura dus zodra we in de lucht zijn wordt de daling al weer ingezet. We lopen meteen naar de bagage band en Benny's koffer komt al snel voorbij. Net als we denken WTF... komt er als allerlaatste eenzaam en alleen nog 1 koffer voorbij, die van Anja! YEAHHH! De rental car balies zijn naast de kofferband, dus ook dat is snel geregeld. We hadden een Renault Capture geboekt, maar de rental car meneer laat Benny kiezen tussen de Renault en een splinternieuwe Kia. Het wordt de Kia,
...en dan blijkt dat we geen internet hebben op de telefoon en dus geen gps/Google maps kunnen gebruiken om bij het hotel te komen. Nu weten we dat het hotel vlakbij het vliegveld ligt, maar dat betekent niet dat we hier de weg weten en hebben we in de Verenigde Staten in 6 USA roadtrips nog nooit GPS gebruikt, daar hadden we wel een map en vooraf uitgeprinte routeplanners. Dat alles hebben we dus nu niet. We vragen het aan de dame bij de auto uitgifte en zij legt uit dat het heel makkelijk is. Het parkeerterrein af, bij de rotonde rechts, paar minuten doorrijden en dan rechts de afslag, pas op dat je er niet voorbij rijdt en dan ben je er. Hoe moeilijk kan het zijn? Nog voor Anja bij de auto is is ze de helft alweer vergeten. Hahaha. Terug met pen en papier, maar ook dit levert niet echt meer duidelijkheid op. We gaan op de gok rijden en het gaat bij de rotonde al mis. We nemen de 1e afslag rechts en komen op een parkeerplaats met borden verboden in te rijden zonder toestemming of iets dergelijks. We zien een benzinepomp en ondanks het zéér gebrekkige Engels van de dame en heer achter de balie worden we hier dus wel wat wijzer en rijden we zowaar in 1x goed naar hotel El Mirador. De lobby ziet er keurig uit en zo ook onze kamer met nummer 122.
We hebben een kamer met balkon en het uitzicht is helemaal goed.
Vreemd is dat het hotel volgens de beschrijving geen zwembad heeft, maar het er toch echt wel is. Er ligt een terras, kunstgras en er staat een groot hek omheen. Als we wat beter kijken zien we dat de rand er niet helemaal meer uitziet zoals het zou moeten en als we een rondje rondom het hotel maken zien we dat er hier wel meer niet zo uitziet zoals eigenlijk zou moeten. Zo prima als de kamer is, als het Nederlands elftal is afgelopen en we een terrasje pakken op het strand blijkt dat de buitenkant van het hotel een heel ander verhaal is. Het lijkt Alcatraz wel! De muren zijn afgebladderd, het hek om het hotel is verroest en er is een soort van uitkijktoren wat bij nader onderzoek ooit vast een restaurant met prachtig uitzicht is geweest. Hoe zonde is dit! De buitenkant is totaal verwaarloosd, We hebben half pension geboekt en ook dat is hier anders dan anders. We kunnen kiezen uit 2 verschillende voor-, hoofd- en nagerechten. Water is inbegrepen en een warm broodje met boter ook. Benny kiest vooraf de Bean and ham stew en Anja heeft de gekarameliseerde appelsalade. Allebei nemen we als hoofdgerecht de deep fried mackerel. Het nagerecht van Anja is watermeloen en Benny heeft Arabic cake. We hebben heerlijk gegeten!
Tot zover onze 1e reis/vakantiedag! Voor straks welterusten en tot morgen! Grzzzzz
Fijn dat de reis goed is verlopen en ook dat jullie gewoon naar het toilet konden. Ik had het niet volgehouden zo lang en had denk ik de grootste maat luier omgedaan🤣. En wat het hotel betreft gelukkig binnenkant schoon en mooi. Weltruste
Heerlijk gelukkig een goede reis gehad en nu genieten
Hele fijne vakantie !
Gelukkig alles goed gegaan incl. toilet 😂
Mooie auto voor veel rijplezier
Zie dat het mooi weer is bij jullie zonde van de achterkant maar gelukkig een schone kamer en goed eten en is maar voor een paar dagen.
Veel plezier😘
Fijn dat de reis goed gegaan is en nu gaan genieten