Dag 8; Tefia
Niets doen is ook iets doen...
We zijn rond 8 uur wakker. Na de koffie/thee testen we de inloopdouche uit. Het water is steenkoud en lijkt niet echt warm te worden. Anja besluit er dan toch maar onder te stappen en als haar haar al gewassen is begint dan toch eindelijk het water wat warmer te worden. Tegen de tijd dat zij uit de douche stapt is het water, lucky Benny, warm. Morgen mag hij als eerste onder de douche!
We lopen naar het terras waar het ontbijt zou moeten zijn, maar daar zien we geen eten. We gaan toch maar zitten en dan wijst er iemand dat het ontbijt binnen is. Aha! Inderdaad zijn binnen de tafeltjes gedekt. Ivan (de host) komt ons goedemorgen wensen en vraagt of we koffie of thee willen. 2 café Americano graag. Het buffet is echt te schattig, als je dat tenminste van een ontbijtbuffet kan zeggen...
Er zijn croissantjes en pistoletjes die je op kunt warmen in de toaster. Er is kaas, gewone ham, Serrano ham en cervelaat of meer waarschijnlijk salami. Er zijn plakken tomaat, verschillende soorten gesneden fruit en een mandje met bananen, Er zijn schaaltjes met zoet broodbeleg en verder staan er 3 bakken met pastries om je ontbijtje mee af te sluiten. Er staat nog een koelkastje met jus en appelsap en er zijn 2 soorten cereals.. Op de kookplaat staat een pan met een laag olie erin en daar naast staat een mandje met eieren. Benny wil wel een omeletje, maar de bedoeling is dat je dit zelf klaarmaakt. We vragen aan Ivan hoe de kookplaat werkt en als deze warm is wil Benny aan de slag gaan. Hij twijfelt, want hij denkt dat de eieren in het mandje gekookt zijn. Hij krijgt hem ook niet kapot op de rand van de pan, zegt ie. Ondanks dat Anja zegt dat het onlogisch is om gekookte eieren naast een pan met olie te zetten, want waar is die pan dan voor, blijft hij twijfelen en slaat vandaag zijn eitje even over. Als er later iemand 3 eieren in een bakje breekt en deze los klopt voor een omelet is hij pas overtuigd, maar dan heeft hij al 2 croissantjes op. Morgen weer een dag!
We wassen wat klein goed en bij gebrek aan een wasrek klapt Benny de parasol uit. De baleinen aan de onderkant zijn prima om je wasgoed aan op te hangen.
De rest van de dag brengen we door op de heerlijke ligstoelen op ons terrasje. Anja trekt nog een aantal baantjes in het onverwarmde, dus behoorlijk koude water van het zwembad en verder doen we op een boek lezen na weinig tot niets.
We zoeken op internet naar een ander restaurantje dan gisteren, maar of het is op zondag gesloten of te ver weg en omdat we er heerlijk gegeten hebben rijden we gewoon weer naar Unamano. De dame die ons gisteren bediende is er weer en ze herkent ons meteen. We krijgen een biertje en een ice tea lémon (geen ice tea green hier te koop) en brood om vast mee te beginnen. De hele jonge maar erg goede kok komt ook nog even een praatje maken voor ons eten geserveerd wordt. Benny heeft varkenshaas met gepofte knoflook en frietjes...
...en Anja heeft Bacalao Marinera, oftewel kabeljauw met groente, aardappel en seafood. Het wordt in een tajine opgediend en als de kok, die het zelf komt brengen, de deksel eraf haalt pruttelt het
geheel nog even door. De damp die er vanaf komt zorgt voor de wazige foto...
De toetjes zijn ook deze keer weer overheerlijk. Anja heeft een limoen panacotta met frambozen coulis en Benny iets met chocola, bruine en gele vla en iets van bladerdeeg ofzo, zegt ie. Lekker was het zowiezo!
Als we terug in de kamer aan de koffie/thee zitten is er ineens een hoop lawaai rondom het zwembad...We hadden gisteren al bedacht dat de kamers die bezet zijn dit allemaal familie of vrienden van de host moesten zijn. Iedereen kent iedereen en vanmorgen was ook iedereen aan het helpen bij het ontbijt. Wij zijn geloof ik de enige échte toeristen in het hotel. Wel roepen ze elke x als ze langs lopen goedemorgen, goedemiddag, hallo en fijne dag ook al lopen ze 4x in 5 minuten langs, ze groeten elke x weer. Ze proberen ook al een paar keer een praatje te maken, maar ons Spaans is net zo slecht als hun Nederlands... Maar goed, vandaag na het ontbijt liep iedereen er ineens pakkie deftig bij. De dames in sjieke jurken en glitterschoenen en de mannen in nette broeken met een overhemd, 1 van de mannen is geheel in een strak blauw pak mét jasje, wit overhemd en bretels. Wij bedenken dat hij gaat trouwen, dat kan niet anders. De hele familie vertrekt om een paar uur later terug te komen en dan begint het feest hier bij het hotel. We horen muziek, praten, lachen en zingen en er is zelfs een springkussen voor de kleintjes. Terug naar het lawaai... iedereen stormt ineens richting het zwembad en de mannen hebben een dame (de bruid?) vast en die wordt onder luid gejoel het water in gejonast, hahaha. Plons! Iedereen heeft de grootste lol en meteen daarna is de bruidegom ...wij hebben besloten dat hij de bruidegom is... aan de beurt, 1..2..3.. énnn plons!! Daarna wordt het een poolparty 2.0. De vrouwen wagen zich er niet aan, maar de mannen gaan gezamenlijk te water, hetzij in pak, het zij zonder pak, dus in boxershort, maar te water gaan ze. dikke pret!
Inmiddels is alles weer rustig en kijken we voetbal.
Dankjewel voor al jullie lieve en enthousiaste reacties elke dag weer. Superleuk om te lezen. Nos vemos mañana!
Heerlijk weer beetje lezen zwemmen dat is relaxen.
Fijn dat het ontbijt klaar staat en dat ze hun best voor jullie doen als enige touristen.
Een bruiloft meemaken is leuk zeker als alles het water inplonst.
Nu de rust is weder gekeerd ook weer fijn,
Voor straks alvast ….welterusten!
Wat een gezellige dag. En Benny, we willen morgen graag exact weten watvoor toetje je hebt gehad. Anja is daar veel duidelijker in. We hopen dat we het kunnen lezen, want we hebben ook een vliegtuig vlucht morgen. Have Fun !
Lekker hoor
Dat had ik wel willen zien het jonassen in het zwembad.😂😂😂
Wat een gezellige dag, en wat eten jullie heerlijk🥰😍