2024 Fuerteventura

Dag 13; Oasis Wildlife Fuerteventura

Vandaag gaan we een dagje naar de dierentuin. Was dit tijdens het plannen van deze vakantie nog een gevalletje gaan we wel/gaan we niet, gisteren hebben we besloten om dus wel te gaan en om precies te zijn vandaag.

Marco Polo zegt over Oasis Wildlife Fuerteventura; "Begin jaren 90 was dit nog een armoedige dierentuin, maar inmiddels is het park uitgegroeid tot de grootste attractie van het eiland na de stranden. De oorspronkelijke Zoo is omgevormd tot een uitgestrekt, schaduwrijk park met hoge bomen en bloeiende struiken.

We hebben de wekker op half 8 gezet, gaan lekker vroeg ontbijten en rijden, hoewel het maar 20 minuten hiervandaan is, bijtijds weg. Er staat een behoorlijke rij bij de kassa, maar na wat geduld hebben we dan toch onze tickets .Bij het restaurant drinken we een bak koffie en daarna we het park in.

Het 1e gedeelte van de dierentuin is niet zo heel bijzonder. Kleine dieren achter glas of in een kooi die vaak onzichtbaar en dus bijna niet te fotograferen zijn.

Als we in de Savanna aankomen, het 'wild life' gedeelte van de dierentuin, wordt het pas echt mooi. De dieren hebben hier een prachtige leefomgeving én heel veel ruimte.

Mevrouw de Lama en Meneer de Haan...

Kamelen...

Alpaca...

Zo veel ruimte...

Gezellig samen eten...

Het buffet van de dromedarissen...

Het verblijf van o.a de giraffen...

Olifant Noa wordt net gevoerd...

"Hallooo, ik ben hier!"...

'Lekker!"...

Er is ook nog een Eco-tour door het park, oftewel een tractor met wat karren erachter. We rijden door een gedeelte zonder dieren en zonder uitleg. We hebben geen idee van de eco...

Na deze super 'interressante' rit gaan we langzaam weer richting de uitgang. Door de krokodillen grot...

...en langs de hippo's.

Tot slot nog een kleine collectie flora uit deze prachtige dierentuin.

Rond half 5 zijn we terug in het hotel. De schoenen gaan uit, de beentjes omhoog en onder het genot van een bakkie thee/koffie doen we niets meer tot het etenstijd is.

Voor straks slaap lekker en morgen gezond weer op! Liefs.

Trudy

Wat een fantastische vakantie. Het is zeker een mooi natuurpark. En mooir foto's

Riek

Wat een prachtige “Oasis Wildlife” zeg en dat ligt natuurlijk ook aan de mooie foto’s die gemaakt zijn, dank jullie wel dat wij ook hebben mogen genieten 🥰

Bianca

Jullie kunnen wel mee doen aan "het perfecte plaatje" . Mooie foto's weer

Willeke

Mooie foto’s weer!
Ik geniet ervan!

Jannie

Wat een ruimte hebben die dieren zeg en wederom weer prachtige foto,s